Rolex horloge verzekering afsluiten

0

Rolex horloge verzekering afsluiten, dat kan!

Kostbaarheden buitenshuis 300x250
Voor vrijwel alle dingen kan je tegenwoordig wel een verzekering afsluiten. Zo zit dit ook met een horloge. Een horloge kan vaak een dure aankoop zijn, zeker als we het hebben over een Rolex horloge. Je kan deze (gedeeltelijk) laten verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal, schade of verlies. Er bestaan verzekeringen waarvan je verplicht bent om ze af te sluiten. Voorbeelden daarvan zijn een WA verzekering als je een auto hebt, en een zorgverzekering als je in Nederland woont/werkt. Een verzekering voor je horloge hoort daar niet bij, daar kan je zelf voor besluiten of je dat wilt of niet.

Ben ik niet al verzekerd?

Zoals al eerder vermeld kan je je tegen een hoop dingen verzekeren, en veel mensen doen dit ook. Zo zullen veel mensen een inboedelverzekering hebben. Als je je sieraden (en dus je horloge) opgenomen hebt in je inboedel, dan ben je in feite al verzekerd. Echter gaat een inboedelverzekering over de zaken in en rondom uw huis. Een horlogeverzekering (of sieradenverzekering) is er ook voor als je van huis bent.

Tot welke schade ben ik gedekt?

Tot welke schade je gedekt bent, verschilt per verzekeraar. Allereerst is de keuze uit verzekeraars niet zo groot, dus een overzicht heb je ook wel snel. Je kan vaak zelf kiezen tot welke schade je gedekt wilt zijn. Bij sommige verzekeringen ligt dat op 1000, 3000 of 5000 euro. Soms kan je ook contact opnemen met de verzekeraar om een iets duurder object (bijvoorbeeld een Rolex horloge) te verzekeren.

Aan welke dekking moet ik denken?

Voorbeelden van schade die je kan lijden met een horloge, en wat de dekking daarvoor kan zijn:

  • Diefstal: Zakkenrollers gaan steeds soepeler te werk, waardoor je zomaar je sieraad in de bus kan verliezen.
  • Schade: Laat je je (Rolex) horloge vallen, dan kan er schade ontstaan aan het glas.
  • Werelddekking: Met een inboedelverzekering ben je alleen thuis verzekerd, maar een horloge verzekering laat je verzekerd op reis gaan.
  • Gezinsdekking: Je bent niet alleen zelf verzekerd, ook de rest van je gezin (partner & kinderen) kunnen gedekt worden door de verzekering.
  • Waterschade: Horloges zijn steeds vaker waterdicht, maar waterschade wordt er niet minder leuk op. Ook tegen die schade is er vaak een dekking.

Lees altijd goed de voorwaarden van de verzekeraar door, zodat je weet wat voor een verzekering je precies afsluit.

 

Share.

About Author

Comments are closed.