Hardlopen met de Apple Watch?

0

Hardlopen is een ideale manier om aan de conditie te werken, af te vallen of gewoon stress kwijt te raken. Dagelijks trekken heel wat mensen hun hardloopschoenen aan om lekker buiten in de vrije natuur een stuk te gaan hardlopen. Het voordeel van joggen of hardlopen is dat het vrij laagdrempelig is. Je kan het alleen doen, waar je maar wilt en onder zo goed als alle weersomstandigheden. Bovendien is het een relatief goedkope sport. Je moet wel goede loopschoenen aanschaffen en een sportbroek en shirt aanschaffen, maar je betaalt geen dure contributie zoals bij een fitnessclub.
Zoals gezegd is een groot voordeel van hardlopen dat je het overal kunt doen. Wel is het gezonder om langst het strand of in het bos te joggen dan midden in de drukke stad vol uitlaatgassen, maar dat spreekt uiteraard voor zich. Sommigen willen geen mens tegenkomen tijdens het hardlopen, anderen vinden dat juist weer gezellig. Smaken verschillen natuurlijk, en dat maakt hardlopen nou juist een geliefde en populaire sport. Veel mensen vinden het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid tijdens het lopen heerlijk.

Prestaties en lichaamsfuncties bijhouden

Er zijn diverse hulpmiddelen die fanatieke hardlopers kunnen gebruiken om hun prestaties en lichaamsfuncties bij te houden. Een ervan is de welbekende hartslagmeter om je hartslagen bij te houden tijdens het hardlopen. Maar er zijn ook sporthorloges met gps trackers in omloop, zo kun je precies zien waar je loopt, hoeveel je gelopen hebt en hoe lang je erover hebt gedaan. Zo wordt de IPhone heel veel gebruikt tijdens het hardlopen met zijn ingebouwde Gps-chip.

Prestaties van de Apple Watch

De Apple Watch is ook bij uitstek geschikt om in te zetten tijdens het fitnessen of hardlopen. Aan de Apple Watch hangt natuurlijk een prijskaartje, maar het apparaat doet zeker niet onder voor een duur sporthorloge met ingebouwde gps. Er zijn ook speciale Apple Watch bandjes te koop zodat je je watch zo comfortabel mogelijk kunt dragen.

Er is voor de Apple Watch een soort Workout-app ontwikkelt waarmee je een specifieke training kunt kiezen en een doel, bijvoorbeeld een bepaalde afstand of tijdsduur. De display is goed leesbaar en ook is het handig dat het Apple horloge na elke kilometer trilt, zodat je weet dat je er weer een kilometer hebt opzitten.
In feite is de Apple Watch voor de beginnende sporter een mooie gadget. De afgelegde afstand, je doelen, verbrande calorieën en snelheid is af te lezen. Voor de gemiddelde en/of beginnende sporter is dat afdoende. Maar er zijn voor de meer ervaren sporters onder ons die echt meer functionaliteit willen, betere sporthorloges op de markt. Maar de Apple Watch is natuurlijk nog niet uit ontwikkelt.

Share.

About Author

Comments are closed.