Makkelijke make up voor elke gelegenheid

0

Gebruik je dagelijks make up, maar weet je eigenlijk niet hoe je je moet opmaken voor een bepaalde gelegenheid? Ga je bijvoorbeeld naar een bruiloft of een galafeest? In dit artikel lees je hoe je van een mooie basis make up voor overdag gemakkelijk een feestelijke look creëert.

Het is belangrijk om te beginnen met de basis om zo een perfect uiterlijk te creëren voor de dag.

Dagelijkse make up

Hier volgen een aantal stappen die je dagelijks kunt doorlopen voor je make up:

Stap 1: bereid je huid voor door je gezicht goed te reinigen. Gebruik daarna een vochtinbrengende crème en breng een lippenbalsem aan.

Stap 2: vorm de basis op je gezicht met een foundation. Foundation is de basis van je look. Let op dat je het niet te dik aanbrengt en dat je het goed uitsmeert en dat je voor de juiste kleur hebt gekozen. Na je foundation kun je – indien nodig – met concealer je wallen camoufleren. Door de egale teint van de foundation is je gezicht wat vlak geworden, geef daarom vorm aan je gezicht door blush of bronzer op te doen. Zuig je wangen in en breng de blush of bronzer aan.

Stap 3: je ogen. Start altijd met een oogschaduw, je brengt dit natuurlijk boven je ogen aan maar je kan ook wat onder je ogen aanbrengen voor een sprekende uitstraling. Breng daarna eyeliner aan. Vind je het lastig om dagelijks eyeliner op te doen? Kijk dan eens of permanente make up iets voor je is. Na de eyeliner kun je mascara opdoen. Kies voor een mascara die extra volume geeft en die je wimpers onweerstaanbaar lang maken.

Stap 4: je wangen en lippen. Door de juiste blush te gebruiken kun je een vakantie-achtige look creëren. Dit doe je met een perzik- of koraalkleurige blush. Breng de blush met een op- en uitwaartse beweging aan op je wangen. Door het af te maken met lipgloss is je make up perfect.

Make up voor ‘s avonds

Stap 1: kleur je ooglid met eyeliner, kies niet voor zwart want dit kan erg donker zijn.

Stap 2: breng een donkere oogschaduw aan over de eyeliner. Let erop dat je niet hoger gaat dan de vouw van je ooglid.

Stap 3: indien nodig kun je je wenkbrauwen een beetje bijkleuren

Stap 4: werk je mascara en blush een beetje bij

Stap 5: pak je concealer er maar bij, kijk waar deze nodig is. Vaak is dit rond de neus en ogen.

Share.

About Author

Comments are closed.