Hoe vind ik een perfect passend kostuum?

0

In het modebeeld zien we de laatste tijd steeds meer pakken verschijnen. Het kostuum maakt weer een opmars dus. Maar hoe zoek je nou een perfect passend pak en iets wat je niet overal ziet? Een mooi en uniek herenkostuum hoeft niet duur te zijn. De mooiste stoffen van Italiaanse wevers als Loro Piana, en Engelse stoffen zoals Tweed. Dat is waar de modebewuste man naar op zoek is. Naast de verschillende bekende wevers zijn er ook nog mogelijkheden in stoffen. Zo bestaat er een doppio, dat is een stof waarvan het garen getwijnd is en daarna pas is geweven.

Een mooie en luxe kwaliteit stof.In het modebeeld zien we de laatste tijd steeds meer pakken verschijnen. Het kostuum maakt weer een opmars dus. Maar hoe zoek je nou een perfect passend pak en iets wat je niet overal ziet? Een mooi en uniek herenkostuum hoeft niet duur te zijn. De mooiste stoffen van Italiaanse wevers als Loro Piana, en Engelse stoffen zoals Tweed. Dat is waar de modebewuste man naar op zoek is. Naast de verschillende bekende wevers zijn er ook nog mogelijkheden in stoffen. Zo bestaat ereen doppio, dat is een stof waarvan het garen getwijnd is en daarna pas is geweven. Een mooie en luxe kwaliteit stof.

Waar let je op bij het passen van een kostuum?

De schouders moeten goed uitgevuld zijn en de schouder mag niet te ver uitsteken. Let wel op dat bij een te smalle schouder er horizontale plooien verschijnen op het rugpand. De mouwlengte komt tot op de wortel van de duim. Dat is daar waar de arm in de hand overgaat. Een overhemd mag er 1 tot 2 centimeter onder vandaan komen. Hou rekening met de pasvorm van de pantalon. Zit een broek te strak dan staan de zijzakken open. Dit is bij de meeste kostuums simpel op te lossen door de achternaad wat uit te leggen.

Welke maat moet ik hebben?

De maten van jasjes en pakken gaan meestal niet in de bekende Medium en Large. De maten die gebruikt worden heten confectiematen. Eigenlijk is je maat heel simpel uit te rekenen door 16 op te tellen bij je jeansmaat. Draag je bijvoorbeeld een maat 34, dan is je confectiemaat 50. Ben je niet zo lang (of heb je een buikje) dan gebruiken we de kwartmaten. Draag je een maat 50, dan is je kwartmaat 25 (dus delen door twee). Let op: een kwartmaat is korter dan een gewone maat. De lengtemaat berekenen we op dezelfde manier. Heb je een maat 50, tel je er 1 bij op en doe je dat keer 2. Dus 51 x 2 = 102. De mouwen van een lengtemaat zijn ook langer dan een gewone maat.

Share.

About Author

Comments are closed.